Tyxo.bg counter

«

»

ное 05 2013

Разпечатай това Публикация

„Традиционни дни на книгата „Ловеч чете“

 

thОдобриха проект на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – „Традиционни дни на книгата „Ловеч чете“. Общата стойност на проекта е 4050 лв, подкрепата на общината е в размер на 3700 лв. Времетраенето на проекта е 8 месеца – март – октомври 2014 г.

По проекта са предвидени три инициативи. В рамките на една работна седмица ще се проведе „Кой чете“ – всеки ден различно издателство от общо пет ще гостува на библиотеката и пред хора от всички възрасти ще представя своята продукция.

„Буккафе“ е инициатива за представяне и популяризиране на произведения на ловешки автори и ще се проведе по метода на „Световното кафе“ – обсъждане на дадена тема – в случая тема от книга на ловешки автор – в неформална обстановка. В рамките на три такива инициативи се представя книга, избира се ключова дума, която да се обсъжда по маси и в края на срещата домакините на масите правят обобщения. Този метод цели да се промени традиционната форма за представяне на книги, да се привлекат повече хора и да се повиши интересът към местните автори.

Третата инициатива е „Предай нататък“ – това е своеобразно състезание за читателите в групите 7-14 години и 15-18 години. Тренира се умението да мотивираш връстниците да четат. Състезанието е с продължителност 4 месеца и всички от възрастовата група, които искат да участват, си избират да прочетат една книга от библиотеката и да мотивират своите приятели и съученици също да го направят. На книгите, участващи в състезанието, ще бъдат изработени карти, в които ще се отразява кой е инициаторът на „предаването“ и колко души са последвали примера му. За първите петима участници, доказали най-голям брой последователи, са предвидени награди.

Постоянен линк към тази тема: http://kraeznanie.lovechtoday.eu/?p=1077

Коментар